Diplotomma epipolium

Diplotomna epipolium

Nom Científic Diplotomma epipolium
Nom Català
Nom Castellà
Família
Floració
Habitat Roques calcaries assolellades. Ca.  Munt. medit. i contr. medit.
Alçada
Descripció Aquest liquen crustaci de tal•lus no massa gruixut, té la superfície areolada-fissurada, llisa amb pruïna, formant taques blanques sobre les roques calcàries poc inclinades a ran de terra. Els apotecis són abundants i immersos en el tal•lus, de color negre pruïnós, plans o una mica convexes amb el marge blanc.

 

9 respostes

 1. Constança
  hola Joan, gràcies per la teva web i tota la feinada i tot l'amor que implica mostrar-nos el petit mon natural. Es molt generós per part teva. No en sé, però vull aprendre. I ara que tinc més temps per a mi, intentaré saber-ne una mica. Gràcies!!
  • Joan Altimira
   gràcies xiqueta...si necessites alguna cosa o que t´expliqui alguna cosa, tot i que no soc catedràtic, ho faré amb gust i si et ve de gust, fer una passejada per el Pirineu o altres llocs; jo també surto a fer fotos o a cercar algunes plantes en concret..tu mateixa. salut
 2. Constança
  Gràcies Joan. Jo visc a Barcelona i només em puc moure en transport públic. El meu radi d'acció no arriba als Pirineus! Estic revisant el teu glossari perquè això és com aprendre un altre idioma i m'encanta. Vaig per la A (je je). La veritat és que ho trobo apassionant, sobretot els líquens. Seguiré aprenent de tu i potser quan ja sàpiga parlar anem a buscar plantetes (sense arrancar-les eh?) !!!!

Deixa un comentari